Megosztás

Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Látogató!
Nagy tisztelettel köszöntöm Önt majd 1000 éves településünk honlapján.

Zámoly község, melynek első írásos említése 1046-ban történt, a Vértes hegység déli előterében fekvő, többutcás, szalagtelkes település. Tagolt, változatos domborzata, közelsége a megyeszékhelyhez Székesfehérvárhoz a Velencei-tóhoz, a Vérteshez, a Vértes Natúrparkhoz, fekvése a hegyvidéki és a síkság találkozásánál kedvező lehetőségeket kínált az itt megtelepülőknek évszázadokon át.

Hogy ma mit kínálunk a hozzánk látogatóknak, az érdeklődőknek, a letelepülni szándékozóknak? Azt ezekben a köszöntő sorokban nehéz összefoglalni.  Ha egy szóval szeretném jellemezni községünket, talán a legtalálóbb a „színes" világ lenne.

„Mi kell ennél több egy embernek, mint ami itt megtalálható? Van itt erdő, tavak hegy és patak. Síkság mely elterül s történelem mi lábnyomával követendő utat, mutat nekünk."

Ön csendes, befogadó falut keres? Gazdag civil társadalmat? Nagyváros közelségét? A természet szépségét? Falusi programokat? Lelki megnyugvást templomainkban? Kapcsolatokat az emberekkel, a környező falvakkal? ..

Nézzen körül nálunk és a kapcsolódó honlapokon! Amennyiben tetszik, amit a képernyőn lát, azt nézze meg a valóságban is. Szívesen látjuk.

Tisztelettel:

Bánszki István
polgármester

Bánszki István polgármester bemutatkozása.

 
Google Translate
Hungarian English French German Spanish
Életképek
Videófelvételek
Kép-videó beküldés
Vendéglátóhelyek
Belépés
Névnap
Ma 2017. augusztus 21., hétfő, Sámuel és Hajna napja van. Holnap Menyhért és Mirjam napja lesz. A névre kattintva olvashat a név eredetéről.
Oldalainkat 85 vendég böngészi